fbpx

Een stap richting

onafhankelijkheid

​Het opwekken van energie en de opslag ervan heeft de correcte werkwijzes en materialen nodig om genoeg rendement te creëren. Hierbij is het belangrijk om te kiezen voor kwalitatieve zonnepanelen, omvormers en thuisbatterijen zodat uw investering op een relatief korte termijn tergverdiend is. Dankzij onze exclusieve formules, zijn wij ervan overtuigd u te kunnen helpen. Lees snel verder en raak zelf ook overtuigd!

Zonnepanelen

De populariteit van zonnepanelen stijgt enorm, en de voordelen van zonne-energie hebben hier zeker een invloed op. Graag belichten we waarom u ook zou moeten kiezen voor zonnepanelen.

Omvormers

Elke installatie van zonnepanelen gaat gepaard met een installatie van een kwalitatieve omvormer. Een goede omvormer leidt immers tot meer rendement en maakt dus het verschil.

Thuisbatterijen

Doe een stap richting onafhankelijkheid en ontdek de voordelen van een thuisbatterij. Sla uw ongebruikte stroom overdag op zodat u deze 's avonds kan verbruiken. Zo bespaart u op uw energiefactuur!

Een investering in de toekomst

De investering voor een volledige zonne-installatie komt in twee verschillende pakketten. Kies hieronder het pakket die bij u van toepassing is.
De prijzen die hieronder zijn vermeld zijn richtprijzen en kunnen variëren afhankelijk van uw situatie.

MERK OP: Onderstaande prijzen zijn steeds exclusief BTW. Dit kan variëren van 6 tot 21% naargelang de ouderdom van uw woning.

Zet de stap naar groene energie

Er zijn 1001 redenen om zonnepanelen te plaatsen. Zonnepanelen zijn een meerwaarde voor uw huis op alle vlakken. Het zorgt ervoor dat uw ecologische voetafdruk naar daalt, maar ook op financieel gebied zijn zonnepanelen interessant. De prijs van zonnepanelen zijn de laatste jaren enorm gezakt. Dit zorgt ervoor dat ook zonder de groenestroomcertificaten het plaatsen van panelen een zeer snelle terugverdientijd heeft.

Natuurlijk moeten veel verschillende factoren in rekening worden gebracht. De oriëntatie van het dak, de helling van het dak, de staat van het dak, … Er komt altijd een vertegenwoordiger van Covico Invest langs om de opstelling van de installatie te bekijken. We overlopen de verschillende soorten panelen, types omvormer en hoe de installatie zal verlopen. Covico Invest zorgt dat u tot in de puntjes op de hoogte bent van hoe de installatie zal verlopen.

We plaatsen minimaal 4 zonnepanelen, waar elk paneel een capaciteit van minimaal 280 kW kan behalen. Samen met onze verkoopsmedewerker worden mogelijke oplossingen met u overlopen voor het beste resulaat.

Om uw zonnepanelen optimaal te laten renderen, plaatsen we een kwalitatieve omvormer van Goodwe met een minimum capaciteit van 700W. Uiteraard is dit afhankelijk van de hoeveelheid panelen u laat plaatsen.

Aarzel zeker niet om ons te contacteren om een vrijblijvende offerte te verkrijgen en zo de stap naar groene energie te zetten.

Uw bestaande installatie uitbreiden

Wanneer er reeds panelen geplaatst zijn maar de omvormer (nog) niet batterij klaar is, hoeft dit geen reden te zijn om geen batterijen bij te plaatsen. Mits een kleine aanpassing is iedere bestaande omvormer klaar om batterijen te gaan sturen. Dit laat toe om uw eigen opgewekte stroom ook op te slaan en te gebruiken op momenten dat er geen zon is. Ook in geval van een black-out garandeert ons systeem een overname zodat u ten allentijde van stroom bent voorzien.

De groenestroomcertificaten blijven volledig behouden, het prosumententarief zeggen we vaarwel. U optimaliseert terug de investering die u in het verleden heeft gedaan en maakt zo optimaal gebruik van de gratis zonne-energie.

Om uw investering te beperken, plaatsen we een bijhorende component voor uw bestaande omvormer. Hierdoor kan de opgewekte energie opgeslagen worden in de thuisbatterij.

Met onze geplaatste thuisbatterijen zet u een stap richting onafhankelijkheid. De opgeslagen energie die overdag wordt opgeslagen kan ’s avonds na uw werkdag verbruikt worden zodat u begint met besparen om uw energiefacturen.

Onze vertegenwoordigers geven u met plezier meer gedetailleerde uitleg en maken graag vrijblijvend een offerte.
Aarzel zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren.

Het volledige pakket aan één voordelige prijs

Het plaatsen van zonnepanelen is een hele goede zaak. Er is echter de mogelijkheid om nog een stap verder te gaan en ook ’s nachts van uw groene, gratis stroom gebruik te maken. Ook in geval van een black-out garandeert ons systeem een overname zodat u ten altijd van stroom bent voorzien.

Een modulair batterij-systeem zorgt ervoor dat we een batterij op maat kunnen maken. Zo kunnen we de investeringskost van een batterij drukken en betaalt u nooit te veel. Het is uiteraard om op een later tijdstip de batterij te gaan uitbreiden. De hybride omvormer zorgt er ook voor dat het bijplaatsen van een laadpaal vlot verloopt en de communicatie tussen de laadpaal en de omvormer is voorzien.

Het plaatsen van een batterijsysteem wordt door de overheid ook aangemoedigd met een premie. De premie kan oplopen tot € 3.200,00 en is afhankelijk van de capaciteit van de batterij. Daarnaast bespaart u nog eens extra op het prosumententarief.

Om uw investering te beperken, plaatsen we een bijhorende component voor uw bestaande omvormer. Hierdoor kan de opgewekte energie opgeslagen worden in de thuisbatterij.

Om uw investering te beperken, plaatsen we een bijhorende component voor uw bestaande omvormer. Hierdoor kan de opgewekte energie opgeslagen worden in de thuisbatterij.

Met onze geplaatste thuisbatterijen zet u een stap richting onafhankelijkheid. De opgeslagen energie die overdag wordt opgeslagen kan ’s avonds na uw werkdag verbruikt worden zodat u begint met besparen om uw energiefacturen.

Een van onze vertegenwoordigers komt graag vrijblijvend langs om dit met u te bespreken.
Iedere woning en iedere installatie is anders, waarom zou uw installatie dan standaard moeten zijn?

Zonnepanelen

Ecologisch verantwoord

De productie van zonnepanelen gebeurt op een milieuvriendelijke wijze en kunnen zonnepanelen die toe zijn aan vervanging voor 90% gebruikt worden. In tegenstelling tot andere fossiele energiebronnen, stoot het opwekken van elektriciteit via zonnepanelen geen CO2 uit en stroom opwekken is volledig gratis.

Snel en betrouwbaar

De installatie van zonnepanelen kan op een relatief korte periode voorzien worden en het klaren van de klus is meestal binnen de werkdag geklaard. Zonnepanelen hebben een levensduur van zo’n 25 jaar en hebben behalve een regelmatige schoonmaakbeurt geen onderhoud nodig.

Creëer een meerwaarde

Na het plaatsen van zonnepanelen, stijgt de potentiële vraagprijs voor uw woning. Bovendien kan je ook in aanmerking komen voor subsidies en een groenestroomcertificaat. Bovendien bent u niet meer afhankelijk van schommelende prijzen van externe energieleveranciers.

Omvormers

Wat is een omvormer?

Een omvormer is nodig om de energie die opgewekt is door zonnepanelen om te zetten naar bruikbare stroom. Deze stroom kan dan gebruikt worden voor uw elektrische apparaten of om terug te leveren aan uw leverancier. Omdat een omvormer zeer bepalend is voor het rendement van uw zonnepanelen, is het zeer belangrijk dat er kwaliteit geplaatst wordt.

Hoe werkt het?

Zonnepanelen leveren gelijkstroom, en de omvormer zet deze om naar wisselstroom. Via uw meterkast zal de wisselstroom geleverd worden aan het stroomnet waarna u deze kunt gaan gebruiken. De omvormer zorgt er ook voor dat uw zonnepanelen op maximaal vermogen presteren en meten ze de opbrengst van uw energiesysteem.

Spil van uw installatie

Een goede omvormer kan leiden tot 15% meer rendement en kan dus het verschil maken tussen een acceptabel en een uitstekend rendement. Hij bepaalt namelijk hoeveel energie er moet opgewekt worden door uw zonnepanelen bij verschillende weersomstandigheden en er wordt dus verwacht dat deze bij elk type weer goed presteert.