fbpx

Investeer in een

zonne-installatie

Inhoudstabel

Premies op zonnepanelen

De netbeheerder, Fluvius, voorziet sinds heden terug een premie op het plaatsen van zonnepanelen. Met deze stimulans wil Fluvius het belang van zonnepanelen onderstrepen in de groene energietransitie.

De premie is eenmalig en kan trapsgewijs oplopen tot € 1.500. Dit voor zowel residentiële woningen als niet-residentiële gebouwen.

Om recht te hebben op deze duw in de rug, moeten de zonnepanelen door een Rescert-erkende installateur geplaatst worden.

Meer info nodig? Bezoek energiesparen.be

Premies op thuisbatterijen

De premie op de thuisbatterijen schrijft de Vlaamse Overheid uit. De Vlaamse regering wil zo het zelf-verbruik stimuleren.

De premie kan oplopen tot €3.200. Het modulaire systeem van de batterijen van Covico zorgt ervoor dat de investering kan worden afgestemd op het budget van de klant. De premie groeit mee met de noden van u als klant.

Om deze premie te verkrijgen dient u een attest van een erkende installateur voor te leggen. Kortom met Covico bent u zeker om maximaal van de voordelen die Fluvius en de Vlaamse regering bieden, te genieten.

Meer info nodig? Bezoek het omgevingsloket van Vlaanderen

Prosumententarief

Door middel van het plaatsen van een thuisbatterij kunt u het prosumententarief volledig vermijden. Met de modulaire thuisbatterij zorgen we ervoor dat injecteren in het net overbodig wordt. We voorzien, in samenspraak met u, een batterij op maat. We beperken de afname van stroom en zorgen voor een maximale onafhankelijkheid.

Behoud van groenestroomcertificaten

Het plaatsen van een thuisbatterij met een bijhorende, slimme omvormer heeft geen enkele invloed op het verkrijgen van groenestroomcertificaten. U kunt dus blijvend genieten van de voordelen die de panelen met zich hebben meegebracht, zonder het betalen van het prosumententarief.

De groenestroomcertificaten zijn niet langer van toepassing voor nieuwe installaties.