fbpx

Een thuisbatterij: de oplossing tegen die hoge energiefactuur?

De laatste tijd is er veel te doen over de thuisbatterij. Minister Lydia Peeters kondigde een premie aan op de thuisbatterij. Deze premie moet eigenaars van zonnepanelen overtuigen om de stap naar een thuisbatterij te verkleinen en zo het rendement van de installatie te vergroten. De thuisbatterij zorgt er namelijk ook voor dat u het prosumententarief kan vermijden door de terugbetaalde digitale meter.

De thuisbatterij slaat de stroom die anders naar het net zou vloeien op, zodat die groene stroom ‘s avonds verbruikt wordt. Zo vergroot de autoconsumptie van de zelf opgewekte stroom. Het distributienet wordt zo buitenspel gezet. Op het moment van een black-out, kan de batterij ook overnemen. Zo bent u dus zeker ten allen tijde stroom te hebben.

Met een thuisbatterij is een autonomiteit op jaarbasis van 80% haalbaar. Volledig onafhankelijk van het net gaan, enkel en alleen op de batterij is moeilijk. Het behaalde percentage hangt van verschillende factoren af. De capaciteit is daar een van de belangrijkste factoren van. Covico biedt u modulaire batterijen aan. We kunnen een op maat gemaakte batterij installeren. Zo wordt een optimale autonomiteit bereikt, zonder te overdrijven in grootte de batterij.

De batterijen starten vanaf € 4.100, zonder premie.

Als we uitgaan van een premie van 35% op het geïnvesteerde bedrag, valt dit bedrag terug naar € 2.700. De premie komt er enkel in combinatie met een digitale meter. Door deze meter vervalt het bestaande prosumententarief, zonder dat de groenestroomcertificaten in het gedrang komen.

Door het gestuurde laden en ontladen van de batterij, verlengen we aanzienlijk de levensduur van de batterij. De batterij heeft een levensduur die tussen de 15 en 20 jaar zit.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email