fbpx

De installatie van uw zonnepanelen aangeven

U bent verplicht uw installatie zonnepanelen aan te melden bij de netbeheerder. Enkel en alleen wanneer de installatie effectief nooit met het net verbonden is, dan hoeft melden niet. Is de installatie wel verbonden aan het net, ook al is het niet-permanent, dan moet dit gemeld worden aan de netbeheerder.

Op het niet aanmelden van de installatie staan boetes. Wie zijn installatie niet aanmeld en betrapt wordt, riskeert een boete van 150 tot 20.000 euro. Dat hoogste bedrag geldt voor grote industriële spelers.

De netbeheerder heeft maximaal 2 maanden tijd nodig om uw dossier te verwerken.
Elke netbeheerder bepaalt zelf welke documenten nodig zijn bij de aanmelding. Meestal wordt PVZ-nummer, AREI-keuringsverslag, een elektrisch eendraadschema en een attest van de fabrikant van de omvormer(s) opgevraagd.

U ontvangt een brief of mail van uw netbeheerder zodra uw dossier bij de netbeheerder in orde is.

Meer informatie over hoe u de melding bij uw netbeheerder precies moet doen, vindt u op de website van uw eigen netbeheerder:

Installaties > 10 kW moeten voor de plaatsing bij de netbeheerder worden aangevraagd. Hiervoor moet een aansluit studie gebeuren, contacteer hiervoor tevens uw netbeheerder.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email